РОДОЛЮБИЕ

Конкурс за детско творчество организиран от Исторически музей Асеновград и Студио РЕ

КОНКУРС

РОДОЛЮБИЕ С БУКВИ, ПАЛИТРА И ГЛАС

Конкурс Родолюбие

Родолюбие е съвместна инициатива на Исторически музей гр. Асеновград и екипът на Студио РЕ по идея на Ефтим Чакъров, Радомира Михова и Иван Дуков. С първото издание оживя мисията през творчество, малките участници да се срещат с българската история, религия, традиции, изкуство и култура. Конкурсът е ежемесечен и всяка тема привлича деца от цяла България да изпращат своите цветни рисунки, стихове и  музикални изпълнения. Всеки българин трябва да помни корените си, да се гордее с бита и традициите на народа си и никога да не забравя българския дух.

Зарадвахме малките художници Ели, Санем, Йорданка, Катрин и Петър с награди 😊. Те са първите участници в съвместната ни инициатива с Исторически Музей Асеновград. С Радомира отдавна търсим начин повече деца да научават за нашата история, традиции и култура. За героите от записките на Захари Стоянов, за Паисий и забравените ни царе. Ама не за оценката, а ей така – със сърцето и душата. И така, направихме конкурс, а всяко издание ще е с различна тема. Децата ще рисуват, моделират, съчиняват, пишат, пеят и танцуват. С тях и ние ще си припомним кои сме, откъде идваме и накъде вървим. Защото всички вървим. Независимо дали го съзнаваме или не.

Инициативата не е по проект и няма външно финансиране, но благодарение на Иван Дуков и екипа на Историческия музей, конкурсът „Родолюбие с букви, палитра и глас“ си има дом и първо издание. Всеки, който одобрява идеята и иска да се включи с награди за участниците е добре дошъл.
Сега знаете защо тази снимка пред музея ни е скъпа. Продължаваме със следващото издание.
Ефтим Чакъров

Студио РЕ

01: ТРЕТИ МАРТ

Конкурсът ще се проведе в периода от 19 февруари – до 1 март. Рисунки могат да се изпращат по всяко време между началото и края на конкурса.

02: ВЕЛИКДЕН

Конкурсът е разделен на две категории:
• Изобразително изкуство – рисунка или картичка
• Приложно изкуство – великденско яйце
Краен срок за участие 26 април в 13:00 часа.