РОДОЛЮБИЕ

КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

С БУКВИ, ПАЛИТРА И ГЛАС

Конкурс Родолюбие

Конкурсът РОДОЛЮБИЕ е съвместна инициатива на Исторически музей гр. Асеновград и екипът на Студио РЕ по идея на Ефтим Чакъров, Радомира Михова и Иван Дуков. През творчеството малките участници се срещат с българската история, религия, традиции, изкуство и култура. Конкурсът е ежемесечен и всяка тема привлича деца от цяла България да изпращат своите цветни рисунки, стихове и  музикални изпълнения. Всеки от нас трябва да помни корените си, да се гордее със славната история, бита и традициите на народа си, с образците на нашата писменост и култура и никога да не забравя силата на българския дух.

ИЗДАНИЯ

Всяка нова тема дава нови възможности за цветове на малките участници в конкурса Родолюбие. Разгледайте изданията на инициативата дотук и се потопете в творчеството на българските деца пт цялата страна.

Конкурс РОДОЛЮБИЕ

01: ТРЕТИ МАРТ

Рисунките в първото издание на конкурса са посветени на темата за освобождението на България.

Конкурс РОДОЛЮБИЕ

02: ВЕЛИКДЕН

Участниците във второто издание на конкурса изпращат рисунки и украсяват яйца за празника Великден.

Конкурс РОДОЛЮБИЕ

03: 24 МАЙ

Ще се оценява най-красивият ръкописен препис на едно по избор на участниците от трите, посочени стихотворения.
Награждаване

Зарадвахме малките художници Ели, Санем, Йорданка, Катрин и Петър с награди 😊. Те са първите участници в съвместната ни инициатива с Исторически Музей Асеновград. С Радомира отдавна търсим начин повече деца да научават за нашата история, традиции и култура. За героите от записките на Захари Стоянов, за Паисий и забравените ни царе. Ама не за оценката, а ей така – със сърцето и душата. И така, направихме конкурс, а всяко издание ще е с различна тема. Децата ще рисуват, моделират, съчиняват, пишат, пеят и танцуват. С тях и ние ще си припомним кои сме, откъде идваме и накъде вървим. Защото всички вървим. Независимо дали го съзнаваме или не.

Инициативата не е по проект и няма външно финансиране, но благодарение на Иван Дуков и екипа на Историческия музей, конкурсът „Родолюбие с букви, палитра и глас“ си има дом и първо издание. Всеки, който одобрява идеята и иска да се включи с награди за участниците е добре дошъл.
Сега знаете защо тази снимка пред музея ни е скъпа. Продължаваме със следващото издание.
Ефтим Чакъров

Студио РЕ

ГАЛЕРИЯ

Усмивки, вълнение, радост и гордост в очите на участници и родители. Вижте моменти от награждаванията в изданията на конкурса Родолюбие.