Студио РЕ отново в Галерия Крис

by studiore

}

May 23, 2022

Хубаво е, че сме обединени в тази благородна кауза. Защото днес са повече линиите, които ни разделят, а имаме нужда от поводи да сме заедно. Нашият град има нужда да сме заедно, ако искаме да го съхраним, ако го обичаме. Защото казват, че „Този, които не обича родния си града, изобщо не може да обича.“

Но какво е градът? Блокове, къщи, улици, крепости? Градът – това са Хората! Духът на един град се пази от неговите творци: художници, поети, музиканти, актьори. И ние днес заедно показахме почит към една жена, една незабравима актриса Надя Тодорова!

Щастлив съм , че бяхме заедно тук, за да подкрепим идеята да се постави паметник на любимата актриса в родния й град. Родена в малкия Асеновград, но обичана от цяла България. Това е силата на изкуството. То е над града, над политиката, над времето.

Идеята за поставянето на паметник е на госпожа Вера Сърбова, а автор на паметника- скулптура Атанас Карадечев. И за да се случи това, сме особено благодарни на асеновградските художници, които предоставят своите прекрасни платна, напълно безвъзмездно. Те са първите дарители в тази кауза. Аплодисменти за художниците: Златка Шеткова, Нели Ставрева, Петър Ставрев, Станислава Димитрова, Аглика Петрова, Аспарух Сърбов, Димитър Ненкин, Евгений Петров, Геракси Гераксиев, Тихомир Панайотов. Ето нагледен пример, какво значи обединени. Сред художниците е и Геракси Гераксиев, с който бяхме съученици от 1 до 8 клас, но сред тях е и господин Тихомир Панайотов, наш учител в Кирил и Методий по изобразително изкуство. Две поколения заедно за една кауза.

Видео покана за събитието от Студио РЕ.

Събитието беше озвучено с музика на Ефтим Чакъров, създадена по проект към НФК наречен “Галерия музика”. Освен водещи, Ефтим Чакъров и Радомира Михова станаха дарители, като откупиха една от картините.

Инициативата бе включена в майския културен календар на община Асеновград. Заместник-кметът по хуманитарни дейности, инженер Петър Петров, поздрави организатори и артисти.

Абонирайте се за блога

Абонирайте се за още

Вижте преди всички

вижте повече

Още по темата

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Learn More

About the Author

studiore

Join in

Leave a Comment

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *